Pakistan’dan Bünyan-ı Mersus operasyonu

10 Mayıs 2025    Faik Emre Özdemir İslam düşmanı Hindu aşırıklık yanlılarının iktidarda olduğu Hindistan’ın Nisan ayında işgal altında tuttuğu Müslüman toprağı Keşmir’de Hindu turistlere karşı düzenlenen saldırı bahanesiyle önce..

Pakistan’dan Bünyan-ı Mersus operasyonu

10 Mayıs 2025    Faik Emre Özdemir

İslam düşmanı Hindu aşırıklık yanlılarının iktidarda olduğu Hindistan’ın Nisan ayında işgal altında tuttuğu Müslüman toprağı Keşmir’de Hindu turistlere karşı düzenlenen saldırı bahanesiyle önce Pakistan’ın can damarı olan Keşmir suyunu kesmesi, ardından 50 sivilin ölümüne yol açan kanlı saldırılarıyla başlayan düşük yoğunluklu savaş, karşılıklı hamlelerle devam ediyor. Türkiye’nin de tam destek verdiği İslamabad hükümeti, Hint askeri tesislerine yönelik çelik irade duvarı anlamına gelen Bünyan-i Mersus operasyonunu bu sabah başlattı.

Pakistan genelkurmayından gelen bilgilere göre misilleme operasyonunun hedefi Hindistan silahlı kuvvetlerinin üsleri. Bu hafta içinde gelişen olaylarda Hint füzeleri 9 Pakistan ve Keşmir hedefini vurmuş, 48 sivili öldürmüş, camileri bombalamış, Pakistan 5 Hint avcı uçağını düşürmüş, topçu ateşi açmış, aralarInda Yahudi devleti yapımı da olan 25 Hint SİHA’sını indirmiş, Hindistan dün Pak askeri üslerini vurmuştu.

Daha önceki çatışmalardaki gibi çatışmaların topyekün savaşa dönüsmesinden korkuluyor. Her iki ülke de geçen yüzyılın sonunda karşılıklı yeraltı patlamalarıyla nükleer silah denemesi yapmıştı. Her iki ülkenin de 160 atom bombası başlığı var ve bunlar balistik füzelerle atılacak halde.

Türkiye tarih boyunca hep olduğu gibi yine Hint Müslümanlarının, yani Pakistan’ın yanında. İki ülke arasında üst düzey askeri işbirligi var. Pakistan da Kıbrıs Barış Herekatı’nda F-4 uçaklarını Türkiye hizmetine sunduğu gibi İstiklal Savaşı’nda da o zamanlar Hint Müslümanları olarak Ankara hükümetini finanse etmiş, Rusya’dan alınan silahların parasını göndermişti.

Çeyrek milyar nüfuslu Pakistan’daki en büyük etnik grup olan ve tarihte savaşçı özellikleriyle bilinen Pencaplılar orduda ağırlıga sahip. Yegane atom silahına sahip İslam ülkesi olan Pakistan İslam Cumhuriyeti’nde Türkiye ve tarihi çok seviliyor, Diriliş dizisi Ramazanda her gün izleniyor, savaş gemisinin adına Selçuklu sultanı Tuğrul Beyin adı veriliyor.

Ne yazık ki Pakistan Cinnah tarafından 1947de kuruluşundan bu yana hiç bir başbakan 5 yıllık dönemini tamamlayamadı, askeri ya da post-modern darbelerle indirildi.

İLK YORUMU SİZ YAZIN

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.