Gezi Parkı davasında, Osman Kavala ve 7 sanık için verilen hapis cezaları, İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 3’üncü Ceza Dairesi tarafından onandı. Bölge adliye mahkemesi eski istinaf mahkemelerinin yerine verilen yargı..
Gezi Parkı davasında, Osman Kavala ve 7 sanık için verilen hapis cezaları, İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 3’üncü Ceza Dairesi tarafından onandı. Bölge adliye mahkemesi eski istinaf mahkemelerinin yerine verilen yargı kararlarını inceleyip bunu onaylayıp bozabiliyorlar. Yargıtay’da ve onun ardından Anayasa Mahkemesi’nde temyiz yolu devam ediyor. Gezi Parkı Davas’ında “hükümeti ortadan kaldırmaya teşebbüs” suçundan İstanbul 13’ncü Ağır Ceza Mahkemesi Osman Kavala için ağırlaştırılmış müebbet ve 7 sanık için de 18’er yıl hapis cezasında karar kılmış, ancak sanıkların avukatları bunu kabul etmeyerek bir üst mahkemeye başvurmuşlardı.
İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi‘nde 25 Nisan tarihinde görülen duruşmada, mahkeme heyeti, Gezi Parkı Davası’nda yargılanan sanık Osman Kavala için TCK’nın 312/1. maddesi uyarınca “Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmaya teşebbüs etme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırmıştı.
Mahkeme diğer sanıklar George Soros‘un Açık Toplum örgütünün Türkiye’deki eski başkanı Ali Hakan Altınay, Gezi olaylarında faaliyetlerde bulundukları ve örgütledikleri kararı verilen Mine Özerden, Ayşe Mücella Yapıcı, Çiğdem Mater Utku, Can Atalay, Tayfun Kahraman ve Yiğit Ali Ekmekçi‘yi ise 18’er yıl hapis cezasına çarptırmıştı. Karar verilince Türkiye’nin geleneksel hasımları olan Avrupa Birliği’nden Marti Ahtiisaari, Jean-François Bayart, Carl Bildt, Emma Bonino, Thorbjorn Jagland, Kalypso Nicolaidis gibi kişiler Türk yargı sistemine ağır eleştirilerde bulunmuştu.
Soros’un Açık Toplum Türkiye eski başkanı Ali Hakan Altınay’a 18 yıl hapis cezası verildi
İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 3. Ceza Dairesi tarafından yapılan inceleme neticesinde İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından Osman Kavala’ya ağırlaştırılmış müebbet hapis ve diğer 7 sanık için verilen 18’er yıl hapis cezası yerinde bulundu.
Osman Kavala gerek Beyaz Türk kökenden zengin bir ailede Paris’te doğması, gerek Türk toplum ve milli değerlerine tepeden bakan sömürge aydını tipi bir yaklaşıma sahip olması, gerek kendini yeniden tanımlamaya çalışan eski Sovyetler Birliği yanlısı Marksist kesimlere son dönemde tutunacakları bir yol açması, gerekse ABD ve Batı ülkelerinin güvenini kazanması nedeniyle özellikle Yalı Solcusu tabir edilen varlıklı ya da yayıncılık sektörü ilişkili Batıyatapar kitlede bir lider, hatta adeta acılara sabreden ama o ilkel Müslüman Türkleri kurtaracak bir laik peygamber olarak görülmekte. Onlara göre Kavala “iyilik” diye niteledikleri kendi zihniyetlerinde gelinebilecek en üst nokta.
Mehmet Osman Kavala, Paris 1957 doğumludur. Zengin bir aileden geldi. Genç yaşta Selahattin Beyazıt gibi derin devletin önemli isimleriyle ve yabancı gruplarla yakın ilişkiler kurdu, önemli ticari adımlar attı. Telekom sektöründe, yayıncılık, dış ticaret, bilişim sektöründe ve çok sayıda alanda yatırımlar yaptı. Osman, lise eğitimini 1975’te Robert Kolej‘de yaparak, ODTÜ‘de ve Manchester Üniversitesi‘nde iktisat eğitimi aldı. Doktorasını tamamlayamadı.
1982’de armatör babası Mehmet Kavala’nın ani ölümü sonrasında İstanbul’a döndü ve ailesinin işlerini devraldı. 1983 yılında İletişim Yayınları’nın, 1985 yılında İngiliz ansiklopedisinin bir tercümesi olan Ana Brittanica’yı satan Ana Yayıncılık’ı kurdu. Aras Yayıncılık’ta yönetim kurulu üyeliği görevi devam ediyor. Telekom ve Bilişim sektörüne yöneldi. KVK Teknoloji Ürünleri ve Ticaret A.Ş., parayı sağlayan Mehmet Emin Karamehmet, teknolojyi getiren Murat Vargı ve ikisini tanıştıran Osman Kavala’nın soyadlarının baş harfleriyle oluşturuldu.
1990’ların başından beri birçok sivil toplum kuruluşuna destek oldu. 2002’den beri kâr amacı gütmeyen bir kültür kurumu olarak faaliyetlerini sürdüren Anadolu Kültür’ün kurucusu ve yönetim kurulu başkanıdır. Bunlar genelde toplumu dönüştürmeye ve Türk aile yapısının yeniden düzenlemeye yönelik, kamuoyunda “Soros Projeleri” olarak bilinen girişimler oldu.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.